Lu Jong – Tibetaanse Healing Yoga

Lu Jong heeft zijn wortels in de zeer oude traditie van Tibet. Lu Jong betekent letterlijk lichaamsbeweging.
Echter, niet zomaar een beweging… elke oefening heeft effect op het algehele welzijn en welbevinden, zowel op fysiek als psychisch als mentaal vlak.

Lu Jong neemt het lichaam als ingangspoort om verlichting en genezing op gang te zetten. Daarom wordt het ook wel Tibetaanse Healing Yoga genoemd. Deze oude traditie is door Tulku Lobsang, Tibetaans leraar en meester, naar het Westen gebracht. Waar nodig paste hij de bewegingen aan een Westers lichaam aan. Het effect bleef echter volledig behouden.

 

Lu Jong werkt balancerend, stress reducerend en is een weldaad voor de rug. De bewegingen zijn dynamisch en toegankelijk voor iedereen.
Traditioneel zijn de bewegingen staand of op de mat, maar elke beweging kan ook van op een stoel gedaan worden. Het effect is even diep en krachtig.

-> Lees hier meer over Tulku Lobsang

Lu Jong voor beginners

In deze lessenreeks worden de bewegingen stap voor stap aangeleerd. De nadruk ligt op de kwaliteit en het effect die ze teweegbrengen. Er zijn 23 bewegingen, elk met een specifiek doel. In een lessenreeks voor beginners wordt ook veel achtergrondinformatie mee gegeven. Een beginnersreeks omvat ongeveer 10 uur, doorgaans in wekelijkse lessen van 1 uur.

Elke eerste les van een reeks is een introducties, die als kennismaking ook los kan gevolgd worden.

-> klik hier voor de praktische info

Lu Jong in depth (gevorderden)

Wie al een beginnersreeks volgde, bij ons of bij een andere Lu Jong Teacher, kan verder aansluiten bij een gevorderde groep. Wekelijks worden de bewegingen verder verdiept en aangevuld met ademhaling, klank, (zelf)massage, mindfulness… De opbouw van de lessen is gericht op diepe relaxatie en op het verhogen van het lichaamsbewustzijn. Blokkades worden losgemaakt en maken plaats voor meer energie. Het zelfhelend vermogen wordt aangespoord.

-> klik hier voor de praktische info

 

Lu Jong voor seniorenokra moortsele
 

Op rijpere leeftijd is het lichaam vaak niet meer zo soepel en zijn oefeningen op de mat eerder pijnlijk dan deugddoend.
In de reeksen voor senioren doen we alle bewegingen vanuit een rechtopstaande positie of van op een stoel.
We eindigen ook altijd met een korte meditatie en een relaxatiemoment.
De insteek van deze reeks ligt vooral op het lichamelijk comfort en niet zozeer op leeftijdsgrenzen.

-> klik hier voor de praktische info

 

 

 Soft Lu Jong en Kum Nye (Tibetaanse ontspanning en massage)

Soms heeft een fysiek lichaam tijdelijk of permanent meer zorg en aandacht nodig, zoals bij chronische ziekte, langdurige uitputting of tijdens een herstelperiode. Bij soft Lu Jong doen we de bewegingen zachter en rustiger, minder intensief dan in een doorsnee Lu Jong les. De nadruk ligt vooral op het herstellen van de energiebalans en het zelfhelend vermogen, op maat van de deelnemers. We nemen ook meer tijd voor massage en ontspanning (Kum Nye).

-> klik hier voor de praktische info

 

LuJong4kids

Ook kinderen staan vaak onder stress en worden overweldigd door prikkels. Regelmatig beoefenen van Lu Jong in combinatie met mindfulness/meditatie en massage, helpt om dieper te ontspannen, te focussen, veerkracht te ontwikkelen en dichter bij zichzelf te blijven.

Lu Jong op maat van kinderen ( 7 -12 jaar) werkt op zowel de fysieke als de mentale als de psychische gezondheid,
ook preventief.

-> klik hier voor de praktische info

 

 

(Tibetaanse) geboorteyogafoto oscar

(Tibetaanse) yoga is een zegen tijdens de zwangerschap. Niet alleen de moeder, maar ook de kleine mens
in wording plukt er de vruchten van. De lessenreeks bestaat uit Lu Jong bewegingen, Tibetaanse massage en ontspanning (Kum Nye), mindfulness, meditatie en klankrelaxatie.
Het aanbod is gericht op een aangename(re) zwangerschap, een vlottere bevalling, gezonde ontwikkeling van de baby
en een minder traumatische geboorte.

-> klik hier voor de praktische info

 

 

LuJong@home

Wil je graag aansluiten op één van onze lessenreeksen maar de afstand of het moment is niet haalbaar…. Twijfel niet: we geven ook graag bij jou thuis of in je buurt lessen, al dan niet op maat.

-> klik hier voor de praktische info