top of page

zo 24 apr

|

Centrum Voelen

Workshop: Van stress naar welbevinden

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Workshop: Van stress naar welbevinden
Workshop: Van stress naar welbevinden

Tijd en locatie

24 apr 2022, 09:30 – 12:00

Centrum Voelen, Sint-Annastraat 7, 9810 Eke-Nazareth, België

Over het evenement

Spanning is gezond, stress is dat niet. Spanning is moment gebonden, stress is dat niet. Stress is een chronische toestand van spanning die blijft hangen, of in bepaalde situaties terug keert. Stress veroorzaakt tal van lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, stijfheid, nek- en rugproblemen, allergieën, auto-immuun klachten, … alsook een aantal mentale en psychische klachten zoals neerslachtigheid, depressie, lusteloosheid, concentratieproblemen,… Deze staat van chronische spanning ondermijnt datgene wat we van nature zijn: ont-spannen, tevreden, vreugdevol, open…

Welke inzichten en methodes brengen ons terug naar onze natuurlijke staat van zijn. Hoe kan je ontspannen doorheen de spanningen thuis, op het werk, in je dagelijks leven? Hoe transformeer je stress naar maar gezondheid, geluk en welbevinden?

Deze workshop is geënt op inzichten en methodes uit het Tibetaans Boeddhisme en de Boeddhistische psychologie. De inhoud is niet alleen gericht op inzichten, maar vooral op toepassingen die meteen in het dagelijks leven kunnen geïntegreerd worden, ongeacht de leeftijd.

Tevens is de workshop een introductie/inleiding op het jaartraject ‘stress reductie en mentale detox’, maar kan evengoed los daarvan gevolgd worden.

Waar en wanneer:

Centrum Voelen, Sint Annastraat 7, 9810 Eke-Nazareth

Zondag 24 april 2022 van 9u30- 12u

Bijdrage: 25€

Deel dit evenement

bottom of page