top of page

Tibetaanse Yoga

tibet-g0e2928105_1920.jpg

Lu Jong

Lu Jong (Tibetaanse helende yoga) is een eenvoudige en dynamische bewegingsvorm uit Tibet. Alle bewegingen hebben een diepgaand en heilzaam effect op de ruggenwervel en op het zenuwstelsel. Het regelmatig beoefenen van Lu Jong wakkert het zelfhelend vermogen aan, ontstrest en revitaliseert. Lu Jong kan ook op een stoel gedaan worden en is toegankelijk voor iedereen ongeacht leeftijd en fysieke conditie.

Tsa Lung

Bij Tsa lung werken we vooral met onze ademhaling.

De ademhaling is van primair belang bij het ontstressen en ontgiften. Van nature ademen we onbewust. Door echter bewust verschillende ademtechnieken toe te passen beïnvloeden we de ademstroom en daardoor ook het effect op de lymfebanen en de organen waardoor we krachtiger gaan ontgiften en ontstressen. De combinatie van ademen, houden van de adem en bewegen is één van de krachtigste om blokkades op te heffen.

Kum Nye

Kum Nye is een Tibetaanse traditie die vooral de nadruk legt op massage, zowel inwendig als uitwendig. Het is een zachte vorm van heling die stress oplost en ons plezier in het leven vergroot. Op subtiele wijze gaat de energie opnieuw stromen en gaan blokkades ‘smelten’. Het lichaamsbewustzijn verhoogt en je leert ontspannen tijdens de spanning.

Meditatie en relaxatie

Meditatie is de sleutel naar diepe relaxatie. Door de beoefening van Lu Jong, Tsa Lung en Kum Nye gaat het mediteren beter en dieper.

Tibetaanse Yoga is een combinatie van verschillende methodes en technieken uit het Tibetaans Boeddhisme en de Bön die elkaar aanvullen en versterken: Lu Jong, Tsa Lung, Kum Nye en meditatie.

 

De bedoeling is dat we diep gaan ontspannen, want ontspannen is de ultieme voorwaarde om te genezen, het immuunsysteem gezond te houden en welzijn te ervaren. Iedere les eindigt met meditatie en relaxatie.

IMG_1257.jpg
Tsalung (1).jpg
kum nye.jpg
meditating buddha.jpg
bottom of page