top of page

MaRigpaOpstellingen

Bijgewerkt op: 10 jan. 2019

Van onbewust naar bewust zijn

Van spanning naar ontspanning

Van beperkende stress naar ademende vrijheid

Van isolement naar verbondenheid

Van conditionering naar keuzevrijheid
Ieder mens, ongeacht origine, geslacht of leeftijd streeft ernaar om gelukkig te zijn.

We wensen het elkaar steeds opnieuw weer toe… gelukkige verjaardag…

gelukkig nieuwjaar … De boeddhistische traditie vertelt ons dat geluk de basisnatuur van de mens is, dat we daarom ook naar geluk verlangen, omdat het onze thuisbasis is.

Van nature trillen we op een liefdevolle frequentie en verlangen we daardoor steeds naar liefde. Liefde en geluk … daar draait het om… bij iedereen hier op deze Aarde, niemand uitgezonderd.


En toch voelen we ons niet altijd even tevreden, zitten we niet altijd ‘goed in ons vel’ of zijn we zelfs diep ongelukkig. Vaak weten we niet waarom en leggen we de oorzaak in de buitenwereld. We kunnen niet volledig in onze kracht staan. We kunnen onszelf maar gedeeltelijk realiseren of soms zelfs niet meer.

Zonder dat we dit goed beseffen hebben we stress, doorgaans al van in de moederschoot, omdat we ver van onze pure natuurlijke staat-van-zijn verwijderd geraakt zijn. In de Tibetaans-Boeddhistische traditie wordt dit MA RIGPA genoemd,

de onwetendheid, de dikke mist die ons bewustzijn versluiert.


Liefde heelt… is de mantra van de 21ste eeuw geworden. Niet alleen hebben alle grote Meesters dit verkondigd, ook onze hedendaagse Westerse psychologie is daarvan doordrongen, evenals de recentere wetenschappelijke bevindingen in de Kwantumfysica en Kwantumgeneeskunde.

Liefde heelt…. Geluk geeft vitaliteit en energie…. M.a.w. onze eigen natuurlijke staat-van-zijn is de weg naar een stressvrij leven, een gezonde geest en een gezond lichaam, volledige zelfrealisatie, enz…


Een MaRigpaOpstelling is een vrij directe methode om onze MA RIGPA (onwetendheid) om te buigen naar meer RIGPA (bewustzijn, weten) doordat twee krachtige methodes met elkaar verbonden worden: het systemisch werk (opstellingen) en de oeroude meditatieve technieken uit het Tibetaans Boeddhisme. In deze opstellingen reiken oude Oosterse wijsheid en nieuwe Westerse inzichten elkaar de hand. Dit huwelijk zorgt voor een snelle toegang tot de on(der)bewuste velden waar de stress en de blokkades ongezien ons leven sturen.

Belemmerende energie, emoties, patronen, overtuigingen, … worden zichtbaar en het eigen zelfhelend systeem wordt als vanzelf in gang gezet op het moment dat de sluier weggenomen wordt, het moment van bewust worden.


Iedereen die deelneemt aan een MaRigpaOpstelling, zowel de vrager van een opstelling als de representanten, krijgt inzichten in zichzelf en ervaart veranderingen, transformatie, heling…101 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page